De 10e editie van de Gitannekesfoor in Blauberg-Herselt heeft dit jaar plaats van donderdag 30 augustus tot en met zondag 2 september. Een feesteditie en tegelijkertijd misschien wel de laatste editie. Wat vast staat is dat er volgende jaar geen Gitannekesfoor komt en dat we daarna nog wel zullen zien. De Gitannekes hebben tijd nodig om te herbronnen.

'Maar een feesteditie zal het dit jaar zeker worden' , zegt Mieke Goris organisatie. 'We beginnen er al aan op donderdag 30 augustus. Zij die de afgelopen jaren weleens een pintje wilden komen drinken maar er een beetje tegen opzagen om daar inkom voor te betalen, hebben op donderdag geen excuus want die dag is de inkom gratis.

In eerste instantie doen we die gratis dag vooral voor de mensen van Herselt en omgeving die nog nooit op de Gitannekesfoor zijn geweest. 'The Boerenzonen op Speed' en de Blaubergse lokale helden 'Emzjés en 't Koadazer' zullen die avond op het podium staan. Lazarus Soundsystem zorgt daarna nog voor een spetterende Afterparty.

Voor de die-hards is de camping ook al van donderdag open.

Het weekend zelf zal zondermeer van begin tot einde een superfeest worden. We hebben nog nooit zoveel artiesten (muziek, circus, kinderanimatie en allerhande attracties) op de Gitannekesfoor gehad.

Het is te veel om op te noemen maar we kijken toch vooral uit naar het optreden Guido Belcanto op zondag. Niemand past beter op de Gitannekesfoor dan deze troubadour van het levenslied.

Traditiegetrouw heeft het team kinderanimatie alweer een nieuwe sprookjeswereld bedacht voor de allerkleinsten, welke ook gratis toegang hebben tot het festival.

Ook de innerlijke mens komt aan bod in de boufbazaar vol zelfbereide maaltijden in zelfgemaakte eetstanden en onze bar met vele lokale en ambachtelijke drankjes.

Radio Storm zal ook dit jaar live-radio uitzenden vanop het festivalterrein.

Kom zeker een kijkje nemen in onze unieke wereld, waar we bewust omgaan met mensen, grondstoffen en de natuur.

Voor alle info kan je terecht op www.gitannekesfoor.be

Foto Peter van Gelder /N.